Pozvánka: Velká motoráčková šou na malé trati

25.7.2009 12:00 -zz- Zdroj: Kroměřížská dráha, o.s.

Pozvánka: Velká motoráčková šou na malé trati

Na populární Tovačovce bude zase rušno. Tentokrát v duchu nostalgickém a hned dva dny za sebou. V sobotu 15. a v neděli 16.8.2009 jí projede celkem 17 párů osobních vlaků. Nebudou určeny speciálně pro železniční příznivce, nýbrž pro širokou veřejnost, tedy především pro návštěvníky dvou tradičních akcí.

 

 

 


První z nich je vlídný a pohodový festival Tovačovský portál, jehož jedenáctý ročník bude zahájen v sobotu úderem 14. hodiny  -  i když pořadatelé pamatují také na ty. kdož přijedou už během pátku. Vše potřebné se dovíte na příslušné internetové stránce.

Druhou akcí jsou Kojetínské hody 2009, které se budou slavit od pátku do neděle. Městské kulturní středisko Kojetín, jež akci organizuje, připravilo bohatý program, jenž si můžete prohlédnout na níže uvedeném plakátu nebo vytisknout jako skládačku, kterou vám nabízíme tady.

 ZOBRAZ plakát ve formátu PDF!

Když jsme si zodpověděli otázku proč, můžeme se věnovat otázkám kdo, čím a jak. Dopravcem je, jak jinak, občanské sdružení Kroměřížská dráha. To zajistilo opravdu zajímavá vozidla, naše dva nejstarší provozuschopné motorové vozy - věžák M 120.417 a Hurvínka M 131.101, jejichž majitelem je Národní technické muzeum Praha a provozovatelem České dráhy, a.s., šumperské provozní pracoviště DKV Olomouc.

ZOBRAZ!

Jízdní řád zvláštních vlaků na oba dny, které budou vedeny jak jednotlivými historickými motorovými vozy, tak také jejich dvojicí, najdete nejen na oné na plakátku uvedené stránce, ale pro vaše pohodlí také přímo u nás:

ZOBRAZ dokument ve formátu RTF!

Vše je tedy připraveno, zbývá už jen rozhodnout se a této všeobecně zajímavé nabídky využít. A pochopitelně doufat v přízeň počasí. Dobrá nálada, jak už to na Tovačovce bývá, se dostaví zaručeně.

Súvisiace odkazy